2013. szeptember 23., hétfő

A gödör alján...

...
Ekkora élő-lélegző szerencsétlenséget, mint amilyen én vagyok, ritkán látni.
Múlt héten hétfőn apukám nagyon beteg lett (kiújult a gyomorfekélye), azóta itthon van. A nagy aggódás közepette még az is csak hellyel-közzel kezdett el zavarni, hogy a párom fizetésének CSAK A FELÉT kaptuk meg pénteken. Kellemes munkahely, nem?
De ami még ennél is viccesebb, az az, hogy szombaton reggel egyik pillanatról a másikra elment nálunk az áram... ami meglepő volt, mert az utcában mindenütt máshol volt. Az árameltűnés után fél órával hív a párom (aki velünk szemben dolgozik), hogy nézzem már meg, van-e villany, mert jöttek A Nagy Szolgáltatótól, hogy a szomszédunknál kikössék (ők is sz*r helyzetben vannak, nem tudták fizetni, amióta apuka elvesztette az állását), és eléggé össze voltak gubancolódva a vezetékek...
... Ugye, nem kell tovább mondanom? ROSSZ VEZETÉKET VÁGTAK EL!
Azonnal felhívtam őket, hogy hamarjában javítsák a "hibát", mert itthon van egy beteg idős ember, meg egy majdnem két éves gyerek, a minimum, hogy meleg víz legyen, meg fűtés este fürdésnél, mert rohadt hideg van (és sz*r a szigetelés). Ígéret, hogy jönnek délután.
Na, nem jöttek. A mai napig sem. Kedd van. Egy rohadt könyvtárból kell neteznem, hogy intézni tudjam a dolgaim. (És mellesleg szakadjanak meg, szombaton reggel van arra idejük, hogy elcsesszenek valamit, de még hétköznap sem tudják javítani!)
És akkor mindezek közepén ugye hétfőn kezdte a bölcsit a lányom, az utolsó fityingjeim is odafizettem, mire tegnap felhívnak a munkahelyemről, hogy október közepe helyett hamarabb érkezett meg a munkaruhám, és ki kell fizetni. Ma. 11.000 - azaz tizenegyezer forint. Pénteken meg már menjek dolgozni 12 órát a városi rendezvényre, reggel 6-tól este 6-ig.
Oké. Megoldok én mindent, tényleg. Ha a fejem tetejére állok, akkor is. De hogy meddig akar még engem rugdosni a Sors, azt igazán nem tudom, pedig nagyon leállhatna már vele.

Ui.: Tegnap megérkezett az új lakónk (aki gyönyörű és köszönöm!), ma pedig elvileg befut Spectra is. Örülök, és boldog vagyok, csak ezt a két érzést egyelőre zsebre dugtam, míg minden más megoldódik.

4 megjegyzés:

  1. AZONNAL hívd a fogyaszóvédelmet, és keress valakit, aki segít, hogy a szolgáltató kártérítést fizessen a részetekre! A Jó édes..... anyukájukat!!! A szolg. felé jelezd, hogy feljelented őket, mivel nem képesek a hibát orvosolni!!

    VálaszTörlés
  2. Szia. Ó nagyon sajnállak , ez már túl sok egyszerre :( Mivel gödör, küldök neked egy jó hosszú létrát. :) remélve, hogy azóta már van áram nálatok.

    VálaszTörlés
  3. Szia, Charmine!
    Nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz helyzetbe kerültetek, siralmas, ami ebben az országban van. Egyetértek Fricskamacskával, ha lehet, tényleg ne hagyjátok ezt annyiban! Arcátlan, amit művelnek veletek. Remélem, hogy hamar helyreáll minden, és jóra fordul! Apukádnak is mielőbbi jobbulást! Várunk vissza! :-)

    VálaszTörlés
  4. Szia Charmine!

    Nagyon sajnálom én is! :(
    Hihetetlen, külön-külön is borzasztó dolgok, hát még együtt... Nagyon drukkolok Nektek, hogy mielőbb megoldódjon minden!

    VálaszTörlés